«
Minder meuk, meer leuk.

Minimaliseer je spullen, stroomlijn je huishouden, versimpel je leven en ervaar veel meer voldoening met ons verfrissende stappenplan.

Precies! Begin deze lente met een frisse start. Gooi alle overbodige ballast uit je leven en ontwerp samen met ons een simpeler leven dat draait om voldoening, geluk en vrijheid. Minder meuk, meer leuk!

Direct inschrijven


(scroll naar beneden voor meer)

Een simpeler leven waar je blij van wordt

Als je Stofzuigerzen (en soChicken) al langer volgt dan weet je dat we gek zijn op minimalisme. Het heeft mijn leven - en dat van een heleboel lezers - beter gemaakt op zoveel fronten dat ik er niet over kan ophouden.

Jelle HermusNa stapels artikelen te hebben geschreven vond ik dat het tijd werd voor een praktisch stappenplan. En nu is het eindelijk zover! Alles wat ik heb geleerd over minimalisme en simpel leven heb ik samengebracht in een praktische eCursus.

Je kunt hiermee je leven stap voor stap versimpelen, simpelweg door de stof door te nemen, de oefeningen uit te voeren en de vragen te beantwoorden. Lekker simpel, en allemaal in je eigen vertrouwde Broednest.

Wat houdt simpel leven in?

Het draait in ieder geval niet om het hebben van slechts 100 spullen of leven in een yurt. Het kan als dat is wat je wilt. Maar het draait vooral om het loslaten van alle overbodige meuk en het vormgeven van het leven van je dromen.

We ontwerpen samen een leven waarin je wordt omringd met dingen die je blij maken. Met spullen die je leven verbeteren en bezigheden die je echt voldoening brengen. Een simpel leven. Met minder gedoe, minder stress, minder zorgen en minder problemen.

Met meer tijd voor de dingen die je echt belangrijk vindt. Zoals het ontwikkelen van je passies, meer tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt, reizen of simpelweg genieten van je leven thuis. Met een constant gevoel van vrijheid en luchtigheid.

Een soort chronisch vakantiegevoel - zo omschrijf ik het altijd. :)

Laat de ballast los en stap uit de tredmolen. Ook jij verdient een leven waar je echt blij van wordt.

Wat gaan we doen in deze eCursus?

 • We gaan je bezittingen minimaliseren. Zodat je lekker licht, luchtig en gestroomlijnd kunt leven.
 • We gaan je verplichtingen vereenvoudigen. Zodat je de zaken die je niet blij maken overboord kunt gooien, en de zaken die je blij maken overblijven. Denk bijvoorbeeld aan je huishouden, je werk of sociale verplichtingen. Minder zorgen, minder stress - veel meer blijheid. :)
 • We gaan er samen voor zorgen dat je minder kunt werken als je dat wilt. Zodat je meer vrije tijd kunt realiseren voor nieuwe passies, relaties of jezelf.
 • We gaan samen op zoek naar een zinvolle invulling van je leven. Je ontdekt wat je wilt met je leven en krijgt de handvatten om dit leven te realiseren.
 • We gaan overbodigheden op alle gebieden uit je leven gooien, zodat je met minder moeite een geweldig leven kunt vormgeven. Een leven dat je eerder niet voor mogelijk hield omdat je naar beneden werd getrokken door de ballast.

Het leven hoeft niet zo moeilijk te zijn. Het kan anders - simpel, ongehaast en zorgeloos. Gaat het bij jou ook al kriebelen? :)

Minder meuk, meer leuk is een stappenplan dat je leven op z'n kop zal zetten. En dat is iets goeds.

Wat minimalisme mij bracht

Precies - dat zijn flinke beloftes die ik hierboven maak. Maar geen zorgen, ik weet waar ik het over heb. Ik heb stapels boeken verslonden en een heleboel zaken in de praktijk gebracht. De afgelopen jaren heb ik mijn leven simpeler gemaakt op allerlei fronten. En het resultaat is dat ik:

 • Een opgeruimd huis heb zonder overbodige spullen. Een lege zolder, een lege schuur, een opgeruimde computer etc. Een veel gestroomlijnder huishouden. Ik ben nooit meer iets kwijt, en ik hoef bijna nooit iets op te ruimen.
 • Meer geld overhoud omdat ik minder shop. Geld waarmee ik kan reizen, mijn hypotheek versneld kan aflossen, de toekomst beter kan maken en nu toffe dingen kan beleven.
 • Veel minder dingen hoef te doen die ik niet wil doen. Ik doe in het algemeen minder, maar doe dingen die ertoe doen. En vooral dingen die ik leuk vind.
 • Sinds 2012 elk jaar een paar maanden rondreis met een ultra-light-backpack van 19 liter en 4kg en overal ter wereld kan werken op mijn laptopje. Deze eCursus heb ik bijvoorbeeld grotendeels ontwikkeld tijdens mijn rondreis door India.
 • Tijd overhoud om te investeren in relaties met fijne mensen en mijn persoonlijke ontwikkeling.

In deze eCursus leer je niet alleen hoe je je huis opruimt. Ik zie dit als een leuk begin. Maar waarom zou je daar stoppen? Waarom zou je alleen je spullen opruimen als je je hele leven kunt ontdoen van meuk?

We gaan samen onderzoeken hoe je je leven stap voor stap beter maakt.

Dat - en ik geef je de motivatie en de schop onder je kont die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Die krijg je er in elke Broednest eCursus gratis bij - want met luiheid verander je je leven niet.

Maar zelfs als je lui bent dan hoef je je geen zorgen te maken. De eCursus is zo simpel opgezet dat je geen reden hebt om uit te stellen. Vrolijke verhalen, kleine kaizen stappen, leuke oefeningen, prikkelende vragen en een liefdevolle leeromgeving die je stap voor stap vooruit helpt.

Kom je er normaal gesproken niet aan toe om op te ruimen, je leven rustiger te maken en je hoofd te kalmeren? Dit stappenplan helpt je stap voor stap vooruit richting echte resultaten.

Hoe wordt deze online cursus beoordeeld?

Aan het einde van deze eCursus krijg je de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten.

Deze online cursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.3 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 9.5
  “Een aanrader! Je gaat aan de slag met zaken waar je normaal gesproken niet zo snel bij stil staat - letterlijk alles komt aan bod. De stof wordt gebracht op een begrijpelijke en enthousiaste manier met herkenbare voorbeelden. De opdrachten zijn goed te doen en hebben direct effect. Ik heb zeker meer rust in mijn hoofd!”
  Yvonne (57) uit Coevorden
 • Beoordeling: 9
  “Deze e cursus voegt echt waarde toe aan je leven door eerst te focussen op het weghalen van de ballast in je leven (op alle fronten), en je daarna te leren hoe je je leven nog leuker kunt maken! De cursus zit bomvol inspiratie en praktische handvatten, je doet jezelf te kort om er niet aan te beginnen...!”
  Ashley (31) uit Utrecht
 • Beoordeling: 9.5
  “De cursus was zeer waardevol voor mij en heeft mij er toe gezet om zaken daadwerkelijk aan te pakken in plaats van alleen maar de lessen te lezen. Ik denk ook dat de cursus een blijvende verandering in mindset teweeg heeft gebracht en dat ik de vele tips dus niet snel zal vergeten. Verder zeer makkelijk te lezen voor iedereen!”
  Ilse (44) uit Uddel
 • Beoordeling: 8.8
  “De levenslust spat er van af!”
  Teunis (54) uit Heiloo
 • Beoordeling: 9.5
  “Een opgeruimd en opgewekt leven krijg je na het volgen van deze eCursus!”
  Hilke (52) uit Budel
 • Beoordeling: 9
  “Gave cursus waarin ik veel geleerd heb over minimalisme. Blijft leuk tot de laatste lessen! Erg mooi dat er zoveel verschillende onderwerpen aan bod komen!”
  Rosalie (25) uit Ede
 • Beoordeling: 8.7
  “Als je niet alleen wilt zeggen "Less is more" omdat het hip en happening is, maar omdat je het wil ervaren: Doe dan vooral deze cursus! De cursus zet je niet alleen aan het denken, maar ook aan het werk en in beweging richting een fijner, leuker en liefdevoller leven.”
  Anne (44) uit Odijk
 • Beoordeling: 10
  “Deze cursus heeft me bevrijd van een enorme berg belast die zich ongemerkt in mijn leven had opgestapeld. Op het gebied aan spullen, relaties, er is veel lucht gekomen. Dus als je je leven echt wilt aanpakken kan ik hem zeker aanbevelen. ”
  Tony (60) uit Oosterhout Nb
 • Beoordeling: 9
  “Goeie cursus om stap voor stap bewuster te worden wat wel in je leven past en niet (meer).”
  Jacqueline (53) uit Obdam

Oké Jelle - en wat is de investering?

Ja, de eCursus vraagt een investering van jouw kant. Ik geef op soChicken honderden artikelen gratis weg - maar deze eCursus is niet gratis. Om een paar redenen:

 • Ik heb mijn ziel en zaligheid in het ontwikkelen van deze eCursus gestopt.
 • We weten allebei dat je beter je best doet als je ergens geld voor hebt betaald.
 • Ik verdien mijn geld met de verkoop van de Broednest eCursussen. Ik doe mijn best om je zoveel mogelijk waarde te bieden, en op deze manier kan ik Stofzuigerzen en soChicken blijven verbeteren en steeds meer waarde bieden.

Maar geen zorgen - ik geef je 365 dagen garantie. Als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug. En dat komt zelden voor - terwijl er al duizenden Broednest leden zijn.

Dus - maak de afweging voor jezelf. Ben je klaar voor een simpeler leven? Koop je voor dit bedrag liever een extra broek, of wil je het gebruiken om je leven juist vrij te maken van overbodige zooi?

Tijdelijke lanceringskorting

Let op: Ik lanceer deze eCursus met een flinke korting. Deze korting geldt t/m 30 maart middernacht. Daarna wordt de prijs verhoogd naar de originele prijs. Wacht dus niet te lang!

Wil je je leven versimpelen met dit praktische stappenplan? Schrijf je dan nu in - dan gaan we gezellig samen aan de slag met het ontwerpen van een beter leven. Je zult er geen spijt van krijgen! En zo wel, dan heb je 365 dagen garantie. :)

Direct aan de slag

Doe je mee? Minimaliseer je huis, stroomlijn je huishouden, versimpel je leven en voel je geweldig. Laten we samen aan de slag gaan!

Normale prijs: € 99,00

Nu: 59

Van dit bedrag investeren wij bovendien vijf euro in een mooiere wereld.

Direct inschrijven

Inhoud van Minder meuk, meer leuk

Deze eCursus bestaat uit 7 modules en 31 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 Wat minder meuk je oplevert
 • Module 2 Lifestyle design - ontwerp je versimpelde leven
 • Module 3 soChicken Breezy - maak van je huis een vakantiehuis
 • Module 4 Obstakels overwinnen bij het minimaliseren
 • Module 5 Leven met aandacht
 • Module 6 Meer geld, minder werken en meer vrije tijd
 • Module 7 Echt voelen dat je leeft

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de eCursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je Broednest. Het Broednest remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je Minder meuk, meer leuk volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft Minder meuk, meer leuk in je eigen soChicken Broednest, onze super-effectieve leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je smartphone, laptop, tablet en spelcomputer. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het perfecte tempo

Je Broednest helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Al je soChicken producten bij elkaar

Wil je verder broeden? In je Broednest verzamel je al je soChicken online cursussen overzichtelijk bij elkaar.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe lang duurt de eCursus?

Het hangt er vanaf. Het Broednest zet automatisch een rem op je voortgang om ervoor te zorgen dat je de stof goed in je opneemt. Voor de rest kun je het helemaal in je eigen tempo volgen. Doe er zo lang of zo kort over als je wilt. De minimum lengte is tussen de 2-3 weken.

Hoe is de eCursus opgebouwd?

De eCursus bestaat uit 7 modules met in totaal 32 lessen. De lessen bestaan uit inspirerende informatie, praktische oefeningen en prikkelende vragen die je direct kunt beantwoorden. Je loopt stap voor stap door de eCursus heen, en soms word je even afgeremd om ervoor te zorgen dat je de tijd neemt om de stof te verwerken.

Het Broednest werkt op al je apparaten - dus je kunt ook tussendoor een lesje volgen of afmaken op je mobiel.

Bovenaan iedere les vind je de gemiddelde leestijd, zodat je vooraf kunt bepalen of je voldoende tijd hebt om de les te volgen. De tekst is geoptimaliseerd om te lezen vanaf een scherm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vermoeide ogen. Maar als je wilt kun je iedere les uitprinten hoewel ik dit niet adviseer vanwege de updates die je misloopt en het milieu.

Hoe lang heb ik toegang tot deze eCursus?

Voor altijd. Sterker nog - als we de eCursus beter maken op basis van feedback van deelnemers dan krijg jij alle updates gratis. Je kunt altijd inloggen in je Broednest om een les opnieuw door te nemen. Je kunt de eCursus zelfs helemaal resetten en volledig opnieuw beginnen.

Kan ik een proefles volgen?

Helaas (nog) niet - het Broednest kan veel, maar proeflessen zijn helaas niet mogelijk. Maar dat hoeft ook niet - je krijgt 365 dagen garantie. Dus je loopt geen risico. Als de eCursus je niet bevalt dan krijg je je geld terug.

Mijn huis is al geminimaliseerd - is deze eCursus iets voor mij?

Waarschijnlijk wel - je zult dan iets minder waarde halen uit module 3, maar voor de rest is er nog steeds veel te leren en toe te passen. Vooral rondom het minimaliseren van je gedachten, je verplichtingen en het optimaliseren voor meer voldoening.

Kan ik korting krijgen?

Nog meer korting? Tijdens deze lanceringsaanbieding geef ik een flinke korting. Het is niet mogelijk om extra korting te krijgen, tenzij je al een actieve couponcode hebt. Deze eCursus is uitgebreider dan alle andere eCursussen in het Broednest en ik doe mijn best om ervoor te zorgen dat de eCursus haar investering meer dan waard is als je ermee aan de slag gaat. En zo niet, dan heb je nog altijd de 365 dagen garantie. :)

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft Minder meuk, meer leuk in je eigen soChicken Broednest. Onze super-effectieve leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 365 dagen garantie op ieder soChicken product. Als de eCursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Van elke verkoop zetten we €5 aan het werk voor een mooiere wereld. We investeren o.a. in duurzaamheid, eerlijke handel en microkredieten.
Lees meer...

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Doe je mee? Minimaliseer je huis, stroomlijn je huishouden, versimpel je leven en voel je geweldig. Laten we samen aan de slag gaan!

Normale prijs: € 99,00

Nu: 59

Direct inschrijven

iDeal CreditCard Bancontact/Mister Cash IBAN bankoverschrijving SOFORT Banking Belfius Direct Net Bitcoin
?