«
Leeg hoofd, leeg huis & lekker simpel leven

Stop met chaos, versimpel je leven. Met dit stappenplan gooi je binnen 30 dagen alle ballast uit je leven. Tijd voor een fris begin!

Precies! Neem afscheid van de chaos. Na het volgen van dit stappenplan voelt je leven lichter, simpeler, leuker en nuttiger. Je ervaart meer rust, meer voldoening, meer productiviteit en meer liefde. Je krijgt meer tijd en ruimte voor de dingen die je écht belangrijk vindt. Laat mij je stap voor stap begeleiden naar een simpeler leven - makkelijker dan dit wordt het niet.

Direct inschrijven


(scroll naar beneden voor meer)

Een simpeler leven waar je blij van wordt

Jelle HermusAls je soChicken al langer volgt dan weet je dat ik gek ben op minimalisme. Het heeft mijn leven beter gemaakt op zoveel fronten dat ik er niet over kan ophouden.

Ik schreef er stapels artikelen over, en heb veel lezers mogen inspireren hun leven simpeler te maken. Maar er miste iets. Ik wilde het praktischer maken. Een stappenplan dan je gewoon kunt volgen, zodat je leven vanzelf leuker en simpeler wordt.

Dus ik ben aan het werk gegaan. En het resultaat vind je op deze pagina. Een super praktisch stappenplan dat je door het héle proces haalt.

 • Je gaat je huis lekker opruimen.
 • Je gaat je dagelijks leven versimpelen.
 • Je gaat je hoofd leger maken.
 • Je gaat je rustiger, blijer en succesvoller voelen.

Ik noem deze eCursus Minder meuk, meer leuk. Omdat het zo werkt. Hoe minder zooi je in je leven hebt, des te meer leuke dingen er overblijven. :)

Met deze eCursus zul je je leven stap voor stap versimpelen, simpelweg door de lessen te lezen, de oefeningen uit te voeren en de vragen te beantwoorden. Lekker simpel, en allemaal in je eigen vertrouwde soChicken Broednest.

Wat zal deze eCursus voor je doen?

We ontwerpen samen een leven waarin je wordt omringd met dingen die je blij maken. Met spullen die je leven verbeteren en bezigheden die je echt voldoening brengen.

Een simpel leven, met:

 • Minder zooi
 • Minder stress, chaos en overwhelm
 • Minder zorgen en problemen
 • Meer rust, kalmte en focus
 • Meer geld, vrije tijd en plezier
 • Betere relaties en meer liefde
 • En bovenal: meer voldoening

Een leven met meer ruimte voor de dingen die je echt belangrijk vindt. Zoals het ontwikkelen van je passies, tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt, reizen of simpelweg genieten van je leven thuis. Met een constant gevoel van vrijheid en luchtigheid.

Een soort chronisch vakantiegevoel - zo omschrijf ik het altijd. :)

Laat de ballast los en stap uit de tredmolen. Ook jij verdient een leven waar je echt blij van wordt.

Wat gaan we doen in deze eCursus?

 • We gaan je bezittingen minimaliseren. Zodat je lekker licht, luchtig en gestroomlijnd kunt leven.
 • We gaan je verplichtingen vereenvoudigen. Zodat je de zaken die je niet blij maken overboord kunt gooien, en de zaken die je blij maken overblijven. Minder zorgen, minder stress - veel meer blijheid. :)
 • We gaan er samen voor zorgen dat je minder kunt werken als je dat wilt. Zodat je meer vrije tijd kunt realiseren voor nieuwe passies, relaties of jezelf.
 • We gaan samen op zoek naar een zinvolle invulling van je leven. Je ontdekt wat je wilt met je leven en krijgt de handvatten om dit leven te realiseren.
 • We gaan overbodigheden op alle gebieden uit je leven gooien, zodat je met minder moeite een geweldig leven kunt vormgeven. Een leven dat je eerder niet voor mogelijk hield omdat je naar beneden werd getrokken door de ballast.

Het leven hoeft niet zo moeilijk te zijn. Het kan anders - simpel, ongehaast en zorgeloos. Gaat het bij jou ook al kriebelen? :)

Minder meuk, meer leuk is een stappenplan dat je leven op z'n kop zal zetten. En dat is iets goeds.

Wat minimalisme mij bracht

Precies - dat zijn flinke beloftes die ik hierboven maak. Maar geen zorgen, ik weet waar ik het over heb. De afgelopen jaren heb ik mijn leven simpeler gemaakt op allerlei fronten. En het resultaat is dat ik:

 • Een opgeruimd huis heb zonder overbodige spullen. Een lege zolder, een lege schuur, een opgeruimde computer etc. Ik ben nooit meer iets kwijt, en ik hoef bijna nooit iets op te ruimen.
 • Meer geld overhoud omdat ik minder nodig heb. Geld waarmee ik kan reizen, mijn hypotheek versneld kan aflossen, de toekomst beter kan maken en nu toffe dingen kan beleven.
 • Veel minder dingen hoef te doen die ik niet wil doen. Ik doe in het algemeen minder, maar doe dingen die ertoe doen. En vooral dingen die ik leuk vind.
 • Sinds 2012 elk jaar een paar maanden rondreis en 4kg en overal ter wereld kan werken op mijn laptopje. Deze eCursus heb ik bijvoorbeeld grotendeels ontwikkeld tijdens mijn rondreis door India.
 • Tijd overhoud om te investeren in relaties met fijne mensen en mijn persoonlijke ontwikkeling.

In deze eCursus leer je niet alleen hoe je je huis opruimt. Op ruimen is slecht het begin. Waarom zou je daar stoppen? Waarom zou je alleen je spullen opruimen - we gaan je hele leven ontdoen van meuk!

We gaan samen onderzoeken hoe je je leven stap voor stap beter maakt.

Dat - en ik geef je de motivatie en de schop onder je kont die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Die krijg je er in elke Broednest eCursus gratis bij - want met luiheid verander je je leven niet.

Maar zelfs als je lui bent dan hoef je je geen zorgen te maken. De eCursus is zo simpel opgezet dat je geen reden hebt om uit te stellen. Vrolijke verhalen, kleine kaizen stappen, leuke oefeningen, prikkelende vragen en een liefdevolle leeromgeving die je stap voor stap vooruit helpt.

Hoe wordt deze eCursus beoordeeld?

Aan het einde van deze eCursus krijgen deelnemers de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten. Dit is wat zij deelden.

Deze eCursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.3 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 9.5
  “Een opgeruimd en opgewekt leven krijg je na het volgen van deze eCursus!”
  Hilke (50) uit Budel
 • Beoordeling: 9
  “Gave cursus waarin ik veel geleerd heb over minimalisme. Blijft leuk tot de laatste lessen! Erg mooi dat er zoveel verschillende onderwerpen aan bod komen!”
  Rosalie (23) uit Ede
 • Beoordeling: 8.7
  “Als je niet alleen wilt zeggen "Less is more" omdat het hip en happening is, maar omdat je het wil ervaren: Doe dan vooral deze cursus! De cursus zet je niet alleen aan het denken, maar ook aan het werk en in beweging richting een fijner, leuker en liefdevoller leven.”
  Anne (42) uit Odijk
 • Beoordeling: 10
  “Deze cursus heeft me bevrijd van een enorme berg belast die zich ongemerkt in mijn leven had opgestapeld. Op het gebied aan spullen, relaties, er is veel lucht gekomen. Dus als je je leven echt wilt aanpakken kan ik hem zeker aanbevelen. ”
  Tony (58) uit Teteringen
 • Beoordeling: 9
  “Goeie cursus om stap voor stap bewuster te worden wat wel in je leven past en niet (meer).”
  Jacqueline (51) uit Obdam
 • Beoordeling: 8
  “Als je je leven overzichtelijker, luchtiger en meer bevredigend wil maken, doe dan deze eCursus van SoChicken. De cursus doet een appèl op wat je misschien wel weet, maar om welke reden dan ook niet doet. Nu is het tijd voor actie!”
  Christian (40) uit Groningen
 • Beoordeling: 9.5
  “Zeer praktisch en bruikbaar voor iedere persoon . Het geeft je een positieve boost . Zelfs de collega's op werk zien dit. Dank u voor deze cursus.”
  Benny (50) uit Torhout
 • Beoordeling: 9
  “Een fijne cursus die je bewust maakt van de ruimte die je kunt creeren in je huis, je leven en je hoofd, waardoor je meer vrijheid voelt. Handige tips waaruit je zelf kunt kiezen welke bij je passen. ”
  Mariken (43) uit Mierlo
 • Beoordeling: 9.9
  “Heel erg blij makend door de manier van schrijven alleen al. De cursus staat boordevol praktische tips waar je direct beter van wordt. Je kan er direct mee aan de slag. Bedankt Jelle!”
  Christel (58) uit Brasschaat

Zullen we beginnen?

Heb je ook zo'n zin om je leven lekker simpel te maken? Om ruimte te maken voor jezelf. Voor jouw passies, jouw vrijheid, jouw persoonlijke ontwikkeling?

Schrijf je dan hieronder in, dan gaan we samen aan de slag met het praktische stappenplan. Volg de stappen en verander je leven voor altijd. Maak het lichter, leuker en een stuk simpeler.

En maak je geen zorgen - ik geef je 365 dagen garantie. Als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug. Maar dat komt zelden voor - terwijl er al duizenden Broednest leden zijn.

Dus - maak de afweging voor jezelf. Ben je klaar voor een simpeler leven? Koop je voor dit bedrag liever een extra broek, of wil je het gebruiken om je leven juist vrij te maken van overbodige zooi?

Direct aan de slag

Schrijf je in en krijg direct toegang tot het praktische stappenplan. Zullen we je leven leuker gaan maken? :)

Normale prijs: € 79,00

Nu: 49

Van dit bedrag investeren wij bovendien vijf euro in een mooiere wereld.

Direct inschrijven

Inhoud van Minder meuk, meer leuk

Deze eCursus bestaat uit 7 modules en 31 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 Wat minder meuk je oplevert
 • Module 2 Lifestyle design - ontwerp je versimpelde leven
 • Module 3 soChicken Breezy - maak van je huis een vakantiehuis
 • Module 4 Obstakels overwinnen bij het minimaliseren
 • Module 5 Leven met aandacht
 • Module 6 Meer geld, minder werken en meer vrije tijd
 • Module 7 Echt voelen dat je leeft

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de eCursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je Broednest. Het Broednest remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je Minder meuk, meer leuk volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft Minder meuk, meer leuk in je eigen soChicken Broednest, onze super-effectieve leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je laptop, tablet en smartphone én vanuit de soChicken App. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het juiste tempo

Je Broednest helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Al je soChicken producten bij elkaar

Wil je verder broeden? In je Broednest verzamel je al je soChicken eBoeken en eCursussen overzichtelijk bij elkaar.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe lang duurt de eCursus?

Het hangt er vanaf. Het Broednest zet automatisch een rem op je voortgang om ervoor te zorgen dat je de stof goed in je opneemt. Voor de rest kun je het helemaal in je eigen tempo volgen. Doe er zo lang of zo kort over als je wilt. De minimum lengte is tussen de 2-3 weken.

Hoe is de eCursus opgebouwd?

De eCursus bestaat uit 7 modules met in totaal 31 lessen. De lessen bestaan uit inspirerende informatie, praktische oefeningen en prikkelende vragen die je direct kunt beantwoorden. Je loopt stap voor stap door de eCursus heen, en soms word je even afgeremd om ervoor te zorgen dat je de tijd neemt om de stof te verwerken.

Het Broednest werkt op al je apparaten - dus je kunt ook tussendoor een lesje volgen of afmaken op je mobiel.

Bovenaan iedere les vind je de gemiddelde leestijd, zodat je vooraf kunt bepalen of je voldoende tijd hebt om de les te volgen. De tekst is geoptimaliseerd om te lezen vanaf een scherm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vermoeide ogen. Maar als je wilt kun je iedere les uitprinten.

Hoe lang heb ik toegang tot deze eCursus?

Voor altijd. Sterker nog - ik verbeter de regelmatig eCursus op basis van feedback van deelnemers - en jij krijgt alle updates gratis. Je kunt altijd inloggen in je Broednest om een les opnieuw door te nemen. Je kunt de eCursus zelfs helemaal resetten en volledig opnieuw beginnen.

Kan ik een proefles volgen?

Helaas niet - het Broednest kan veel, maar proeflessen zijn helaas niet mogelijk. Maar dat hoeft ook niet - je krijgt 365 dagen garantie. Dus je loopt geen risico. Als de eCursus je niet bevalt dan krijg je je geld terug.

Mijn huis is al geminimaliseerd - is deze eCursus iets voor mij?

Waarschijnlijk wel - je zult dan iets minder waarde halen uit module 3, maar voor de rest is er nog steeds veel te leren en toe te passen. Vooral rondom het minimaliseren van je gedachten, je verplichtingen en het optimaliseren voor meer voldoening.

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft Minder meuk, meer leuk in je eigen soChicken Broednest. Onze super-effectieve leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 365 dagen garantie op ieder soChicken product. Als de eCursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Van elke verkoop zetten we €5 aan het werk voor een mooiere wereld. We investeren o.a. in duurzaamheid, eerlijke handel en microkredieten.
Lees meer...

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Schrijf je in en krijg direct toegang tot het praktische stappenplan. Zullen we je leven leuker gaan maken? :)

Normale prijs: € 79,00

Nu: 49

Direct inschrijven

iDeal CreditCard PayPal Bancontact/Mister Cash IBAN bankoverschrijving SOFORT Banking Belfius Direct Net Bitcoin
?